Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

    Buiten rollators

    Met een rollator naar buiten: de beste tips Een rollator geeft u veel bewegingsvrijheid. Er zijn speciale rollators voor buitenshuis. Waar moet u op letten als u buiten een rollator nodig heeft? Hierbij een aantal tips. 1. Vier wielen!Kies een rollator met vier wielen. Rollators met twee of drie wielen zijn niet stabiel genoeg voor gebruik buiten Toon meer

    Merken

    Prijs

    -
    46 Producten
    499,-
    399,-
    Let's Go Out

    Let's Go Out

    De Let’s Go Out rollator van het merk TrustCare ...

    Deliverytime

    399,-
    1.399,-
    1.009,-
    Rollz Motion Performance

    Rollz Motion Performance

    De all-terrain rollator en rolstoel in één met l...

    Deliverytime

    1.009,-
    339,95
    269,95
    Fold N Go Rollator

    Fold N Go Rollator

    De Fold N Go rollator is de meest compacte opvou...

    Deliverytime

    269,95
    849,-
    744,-
    ByAcre Carbon Overland

    ByAcre Carbon Overland

    De Carbon Overland is een lichte rollator (6,9kg...

    Deliverytime

    744,-
    519,-
    499,-
    Topro Odysse

    Topro Odysse

    De reis rollator. Wanneer ingeklapt voor vervoer...

    Deliverytime

    499,-
    349,-
    329,-
    Topro Troja Original

    Topro Troja Original

    TOPRO's instapmodel met ultramodern ontwerp en e...

    Deliverytime

    329,-
    Rollz Motion Electric

    Rollz Motion Electric

    Rollator en elektrische rolstoel ineen. De enige...

    Deliverytime

    2.990,-
    549,-
    479,-
    Saljol Aluminium Rollator

    Saljol Aluminium Rollator

    De nieuwe aluminium crossover rollator is een ec...

    Deliverytime

    479,-
    Trive

    Trive

    De Trive is een zeer lichte en compacte rollator...

    Deliverytime

    398,-
    Let's Shop

    Let's Shop

    Let's Shop helpt u bij het vervoeren van uw arti...

    Deliverytime

    499,-
    ByAcre Carbon Ultralight

    ByAcre Carbon Ultralight

    De ByAcre Carbon Ultralight is de lichtste rolla...

    Deliverytime

    668,-
    299,-
    265,-
    Ara-K rollator

    Ara-K rollator

    De Ara-K rollator is een zeer lichte rollator va...

    Deliverytime

    265,-

    Met een rollator naar buiten: de beste tips

    Een rollator geeft u veel bewegingsvrijheid. Er zijn speciale rollators voor buitenshuis. Waar moet u op letten als u buiten een rollator nodig heeft? Hierbij een aantal tips.

    1. Vier wielen!
    Kies een rollator met vier wielen. Rollators met twee of drie wielen zijn niet stabiel genoeg voor gebruik buitenshuis. De beste wielen voor buiten zijn grote 'soft' wielen, zachte wielen dus. Er zit geen lucht in, dus u kunt geen lekke band krijgen. U loopt makkelijk over drempels en hobbels en ze doen het ook prima op onverharde wegen. Ook vangen de wielen harde schokken makkelijk op, bijvoorbeeld als u over klinkers loopt.

    2. Let op het gewicht
    Een standaard rollator is gemaakt van staal. Lekker stevig, maar ook zwaar, gemiddeld 11 kilo. Een lichtgewicht rollator is meestal van aluminium. Hij weegt zo’n 7 kilo en is makkelijker te tillen. Handig dus als de rollator mee de auto in moet. Lichtgewicht is daarom een goede keuze als u niet zo sterk bent. Een lichtgewicht model is vaak iets duurder dan de standaard rollator. De lichtste rollators zijn gemaakt van carbon of koolstofvezel. Ze wegen nog geen 6 kilo en zijn toch stabiel. Dit zijn ook de duurste modellen: vanaf 400 euro. Er zijn ook extra stevige rollators. Ideaal als u veel weegt, of erg groot bent. Een XXL-rollator heeft een brede zitting en kan meer dan 200 kilo dragen.

    3. Denk ook aan de extra’s
    U kunt allerlei extra’s kopen voor uw rollator. Wilt u boodschappen doen? Kies voor een boodschappenmandje of boodschappentas. Als u een wandelstok gebruikt, kunt u hiervoor een speciale houder kopen. Informeer bij uw leverancier naar de mogelijkheden. Wilt u regelmatig even uitrusten? Dan is een ruggensteun heel fijn. Als u lange wandelingen maakt, kunt u een waterflesje meenemen. Hier zijn speciale houders voor. Let goed op de prijzen. Soms zijn de extra’s bij de prijs van de rollator inbegrepen. Dit verschilt per model en per merk.

    4. Verlichting
    Bent u eigenlijk wel goed zichtbaar met uw rollator in het donker? Verlichten kan op verschillende manieren: met reflectoren of een lampje. Sommige rollators hebben al reflectoren. Die weerkaatsen het licht van bijvoorbeeld een koplamp van een auto, waardoor u beter zichtbaar bent. Zorg er voor dat de reflectoren tijdens het lopen goed te zien zijn, anders hebben ze weinig nut. Heeft uw rollator geen reflectoren? In de fietsenzaak bij u in de buurt, kunt u zeker ook reflectoren zelf aanschaffen. Naast het licht van de reflectoren, kunt u ook zorgen dat u een lamp op de rollator heeft. Of op uzelf, bijvoorbeeld een fietslampje om uw arm.

    5. Kies voor gebruiksgemak
    Een rollator kiest u niet zomaar: u heeft hem iedere dag nodig. Gebruiksgemak is dan ook heel belangrijk. U kunt dit testen voor u de rollator koopt. Gaat de rollator af en toe mee op reis? Dan moet hij makkelijk in te klappen zijn. Let ook op de maat van de ingeklapte rollator. Vooral als u een klein huis heeft, of een kleine kofferbak. Bij sommige rollators zijn de remkabels weggewerkt. Dat is erg praktisch. En het verkleint de kans dat u ergens achter blijft haken.

    6. Is de hoogte goed?
    Bijna alle rollators hebben een zitje. Hierop kunt u even uitrusten. De zithoogte moet wel goed zijn. Neem de maat op van uw favoriete stoel. Dat is een goede zithoogte voor u. Let ook op de handgrepen: zitten die op de goede hoogte? Als ze te laag zitten, krijgt u last van uw rug. Niet alle rollators zijn verstelbaar.

    7. Speciale wensen? Kies een speciale rollator
    Soms is een gewone rollator niet geschikt. Bijvoorbeeld als u maar één arm kunt gebruiken, of geen kracht heeft in een van uw handen. Er bestaan rollators met een rem aan één kant, die toch beide wielen blokkeert. Heeft u de ziekte van Parkinson? Er zijn speciale rollators met een gekleurde laserstraal bij de achterwielen. Die doorbreekt een moment van ‘bevriezing’. Er zijn ook rollators die dit bereiken met een pieptoon. Loopt u met een gebogen rug? Dan zijn extra armsteunen een goed idee. Uw polsen hoeven dan niet al het gewicht te dragen. Rollators met deze steunen heten vaak ‘walkers’. Als handgrepen een probleem zijn, kunt u ze laten vervangen door een beugel.

    8. Met een reis-rollator bent u flexibel
    Er zijn speciale reis-rollators. Ze zijn licht en heel klein op te vouwen. U kunt een reis-rollator meenemen in de auto, de trein en zelfs in het vliegtuig.

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »