Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Alle rollators

  Aankooptips bij aanschaf van een rollator U heeft de stap genomen om een rollator aan te schaffen. Maar welke rollator past bij u, en uw behoeften? Aangezien er een enorme keus is aan rollators is deze keuze vaak erg moeilijk, en niet makkelijk te maken. Veel rollators voldoen niet aan uw wensen, en sommige rollators zijn simpelweg niet voor u g Toon meer

  Merken

  Prijs

  -
  61 Producten
  339,-
  298,-
  Lett900 boodschappenwagen en rollator

  Lett900 boodschappenwagen en rollator

  De Lett900 is de opvolger van de Lett800. Net al...

  Deliverytime

  298,-
  299,-
  264,-
  Lett800 rollator en boodschappenwagen

  Lett800 rollator en boodschappenwagen

  De Lett800 van Carlett beschikt over een grote u...

  Deliverytime

  264,-
  399,95
  349,95
  Kniestep Orthomate

  Kniestep Orthomate

  De Kniestep Orthomate is de kniestep die u moet ...

  Deliverytime

  349,95
  1.499,-
  1.299,-
  Trionic Veloped Sport

  Trionic Veloped Sport

  De Trionic Veloped Sport rollator heeft als doel...

  Deliverytime

  1.299,-
  449,95
  399,95
  Kniestep StrideOn

  Kniestep StrideOn

  De kniestep Strideon heeft dankzij 5 wielen een ...

  Deliverytime

  399,95
  199,-
  159,-
  Premis Provo Rollator 2e generatie

  Premis Provo Rollator 2e generatie

  De Premis Provo 2e generatie rollator is een kwa...

  Deliverytime

  159,-
  349,-
  289,-
  WheelzAhead Rollator TRACK COMFORT

  WheelzAhead Rollator TRACK COMFORT

  Met de rollator bent u altijd 3 stappen voor: Li...

  Deliverytime

  289,-
  1.399,-
  995,-
  Parkinson rollator

  Parkinson rollator

  Freezen, verstijven of blokkeren is één van de g...

  Deliverytime

  995,-
  569,-
  480,-
  F - Classic rollator

  F - Classic rollator

  Correcte loophouding dankzij handgrepen aan voor...

  Deliverytime

  480,-
  749,-
  699,-
  Saljol Carbon Rollator

  Saljol Carbon Rollator

  De Saljol Carbon Rollator weegt slechts 5,8 kg (...

  Deliverytime

  699,-
  Rollz Motion Electric

  Rollz Motion Electric

  Rollator en elektrische rolstoel ineen. De enige...

  Deliverytime

  2.990,-
  349,-
  299,-
  Topro Hestia binnen rollator

  Topro Hestia binnen rollator

  De Topro Heista is de nieuwe binnen rollator van...

  Deliverytime

  299,-

  Aankooptips bij aanschaf van een rollator

  U heeft de stap genomen om een rollator aan te schaffen. Maar welke rollator past bij u, en uw behoeften? Aangezien er een enorme keus is aan rollators is deze keuze vaak erg moeilijk, en niet makkelijk te maken. Veel rollators voldoen niet aan uw wensen, en sommige rollators zijn simpelweg niet voor u geschikt. Waar moet u op letten bij het kopen van een rollator?

  De maat rollator

  De maat van een rollator is essentieel wanneer u de keuze wilt maken om een rollator te kopen. Rollators zijn verkrijgbaar in vele maten en niet allemaal in hoogte verstelbaar. Het belangrijkste om naar te kijken, voor de hoogte van een rollator, zijn de handgrepen, ofwel de duwhandvatten van een rollator. Wanneer u niet de juiste hoogte duwhandvatten heeft dan resulteert dit in een verkeerde loophouding, waarmee u andere klachten ontwikkeld en uw rug kunt overbelasten. De ideale hoogte van de duwhandvatten kunt u eenvoudig zelf bepalen door de volgende stappen door te nemen;

  • Ga in een natuurlijke positie staan en probeer zo rechtop als mogelijk te staan
  • Laat uw armen ontspannen langs uw lichaam hangen
  • De handvatten moeten ter hoogte van uw polsen komen

  U kunt deze afstand meten, met behulp van iemand anders, vanaf de grond tot uw polsen, om de ideale rollator hoogte bepalen. Wanneer u de juiste hoogte heeft gemeten, dan heeft de rollator de juiste hoogte voor u. Op deze manier zijn uw armen, wanneer u een rollator gebruikt, licht gebogen. Hiermee kunt u goed steunen op de rollator zonder uw rug, schouders of polsen te belasten. Wanneer u deze hoogte heeft kunt u op zoek gaan naar een rollator welke deze hoogte als mogelijkheid heeft. Dit kan een vaste maat rollator zijn, maar ook een verstelbare variant.

  Zithoogte van een rollator

  Sommige rollators, veelal buiten rollators, zijn vaak voorzien van een comfortabel zitje. Hiermee kunt u uw rust pakken tijdens een wandeling wanneer er geen bankje in de buurt is. Zo heeft u altijd een zit hulpmiddel bij de hand.

  De zithoogte van een rollator is tevens belangrijk, wanneer u deze mogelijkheid wilt hebben bij een rollator. De hoogte van de zitting is belangrijk, wanneer u eenvoudig wilt kunnen gaan zitten en opstaan. Uiteraard wilt u ook een comfortabele zithouding hebben. Om te bepalen wat uw ideale zithoogte moet zijn kunt u de volgende stappen nemen;

  • Neem plaats op een stoel waar u het prettigst in zit
  • Meet van deze stoel de zithoogte

  De zithoogte die u bepaald heeft zult u enigszins moeten aanhouden wanneer u een comfortabele zithouding wilt hebben op uw rollator. Let hierbij wel op, dat de rollator naast uw gekozen zithoogte, ook over de juiste hoogte van de duwhandvatten beschikt. De hoogte van de duwhandvatten zijn belangrijker dan de juiste zithoogte, aangezien u vaker achter de rollator zult gaan lopen, dan dat u op het zitje gaat zitten.

  De keuze van het zitje van een rollator is persoonlijk. Sommige zitjes zijn gemaakt van kunststof, welke over het algemeen een breder zitvlak hebben, en andere rollatorzittingen zijn flexibel, welke zich naar uw lichaam vormen wanneer u hierop zit.

  Sommige rollators zijn voorzien van een comfortabele rugband, andere rollators hebben dit als optie. Gebruik maken van een zitje op een rollator moet uiteraard comfortabel zijn, maar houdt er rekening mee dat een rollatorzitting geen vervanging is van een stoel.

  Het gewicht van de rollator

  Naast de hoogte van de rollator en de zithoogte is ook het gewicht een belangrijk punt om op te letten wanneer u een rollator wilt aanschaffen. Zo zijn er lichtgewicht rollators, welke veelal onder het gewicht van 8 kilogram zitten, en de traditionele rollators, welke gemiddeld rond de 10-11 kilogram wegen. Om de gewichtskeuze van een rollator te kunnen bepalen, zult u moeten kijken naar uw eigen spierkracht en wensen.

  Met uw eigen spierkracht moet u in staat kunnen zijn om de rollator in zijn geheel op te kunnen tillen. Dit kan handig zijn om hier van tevoren goed over na te denken, aangezien het soms voor kan komen dat uw rollator niet over een drempel heen komt, waarmee u de rollator er overheen zult moeten tillen.

  Sommige rollators zijn extreem licht, welke dan ook vaak gemaakt zijn van carbon. Carbon is een lichtgewicht, maar oersterk materiaal, welke momenteel veelvuldig gebruikt voor voor hulpmiddelen, welke lichter kunnen worden gemaakt zoals, een rollator. Een carbon rollator is prijzig in aanschaf, maar wel modern, sterk en gaan jaren lang mee.

  Ook wanneer u graag op reis gaat, of de rollator veelvuldig vervoerd moet gaan worden in een auto, dan is de keuze voor een lichtgewicht rollator eerder gemaakt dan de keuze voor een traditionele rollator.

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »