Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Kussens

  Kussens

  Kussens zorgen voor extra comfort en bescherming tijdens het zitten. Op deze pagina vindt u verschillende soorten kussens, zoals een anti decubitus kussen, draaikussen, steunkussens, een warmtekussen etc. Elk type kussen dient weer een ander doel en beschikt over specifieke eigenschappen.


  Steun- of positioneringskussens

  Kussens voor ondersteuning of positioneringskussens geven uw lichaam of lichaamsdelen extra ondersteuning tijdens het zitten of liggen. De speciale vulling (bijvoorbeeld schuim) van de kussens nemen de contouren van het lichaam aan. Hierdoor bieden ze goede ondersteuning voor het lichaam in zit- of lighouding.


  Antidecubitus zitkussen

  Als u kans hebt op doorlig- of doorzitplekken omdat u dagelijks lang in een stoel of rolstoel moet zitten, kan een speciaal antidecubitus kussens uitkomst bieden. Zo'n kussen is drukverlagend en biedt comfort, ondersteuning en huidbescherming. Deze zitkussens bieden goede ondersteuning, hebben een ademend vermogen en nemen vocht op. Er zijn in principe twee verschillende soorten antidecubitus kussens: kussens om doorligplekken te voorkomen en kussens die worden gebruikt als er al sprake is van een wond.


  Rugkussen

  Het is een erg simpel product dat veel kan betekenen voor je rug. Een rugkussen biedt je de mogelijkheid om van elke stoel of bed het comfort te verhogen, of het nu een bureaustoel of autostoel is of in bed. Zo kan het zijn dat de stoel zelf geen aanpasbare rugsteun heeft, of dat de stoel te groot of te klein is. Het gebruik van een rugsteun biedt hierin de perfecte oplossing.


  Zitkussen

  Zitkussens voor rolstoelen en stoelen ondersteunen uw zithouding en bieden u meer comfort bij het zitten en het rijden in een rolstoel en het zitten in een stoel. Daarnaast helpen ze doorligplekken te voorkomen. U kunt een ander zitkussen op de rolstoel of stoel nemen als het meegeleverde zitkussen niet past bij wat u met de (rol)stoel wilt doen, bijvoorbeeld lang zitten of juist veel rijden. Zitkussens voor rolstoelen en stoelen moeten de druk goed verdelen en voldoende ondersteuning bieden. Dat gebeurt door de keuze van materialen en door de al dan niet persoonlijke vormgeving van de zitkussen. Ook de grootte en hoogte bepalen of u goed kunt zitten. Als de zitkussens geschikt zijn voor het voorkomen van doorligwonden, moeten ze ademen en vocht kunnen opnemen.


  Massagekussen

  Massagekussens helpen bepaalde lichaamszones ontspannen door trillingen. Er zijn veel verschillende soorten, de meeste werken op een enkele zone, bijvoorbeeld nek- en schouderpartij. Massagekussens die bijna uw hele lichaam kunnen masseren of waarbij u een zone of speciaal massageprogramma kunt instellen met verschillende massagetechnieken. Er bestaan kussens die ook verwarmen. Massagekussens heten ook wel vibratiekussens.
  Massagekussens verminderen door bijvoorbeeld trillingen de spanning die is opgebouwd in uw lichaam. Hierdoor kunt u zich beter ontspannen. U voelt zich dan prettiger, slaapt beter in en voorkomt misschien houdingsfouten.

  Nekkussen
  Nekkussens voor in bed ondersteunen het hoofd en de nekholte en bevorderen een goede lighouding. Een nekkussen corrigeert de stand van de wervelkolom. Het kussen ontlast nek- en schouderspieren en bevordert de nachtrust. Een nekkussen kan helpen bij het voorkomen van snurken en voorkomt doorligwonden (decubitus) aan het achterhoofd.


  Ringkussen
  Een ringkussen zorgt ervoor dat de druk op andere plekken wordt gelegd. Bijvoorbeeld mensen met de ziekte van Kroon ondergaan operaties, waarna ze heel voorzichtig moeten omgaan met zitten. Maar ook bij aambeien is het heel prettig om gebruik te maken van een ringkussen.


  Draaikussen
  Voor mensen die last hebben van been-, rug-, arm- of gewrichtsproblemen is een draaikussen of draaischijf een ideaal hulpmiddel. Dit hulpmiddel helpt mensen die moeite hebben met draaien, bijvoorbeeld op een stoel of bij het in of uit de auto stappen. De kussens kunnen op elke stoel, van auto- tot bureaustoel.


  Stuitkussen
  Een wigkussen met uitsparing wordt ook wel stuitkussen genoemd. Het kussen heeft een uitsparing zodat het zitvlak rondom je stuitje vrij komt te liggen. Dit zorgt ervoor dat je stuitje wordt ontlast. Je stuitje is het onderste gedeelte van je wervelkolom en wordt ook wel staartbeen of coccygeus genoemd.


  Warmtekussen
  Een warmtekussen houdt je warm en kan verlichting bieden bij oververmoeide en pijnlijke spieren. Stijve nek, gespannen spieren of spierpijn. Klachten die veel voorkomen maar hierdoor niet minder vervelend zijn. Bij bepaalde sportblessures zoals spierscheuringen wordt het zelfs aangeraden om een warmtekussen te gebruiken. De droge warmte die het kussen afgeeft, helpt het herstelproces te versnellen.


  Wigkussen
  Een wigkussen helpt je om een ergonomische correcte zithouding aan te nemen. Door gebruik te maken van een orthopedisch zitkussen kun je weer comfortabel en pijnvrij zitten. De lichte hellingshoek van het wigkussen kantelt het bekken iets naar voren, zodat je in een ergonomische zithouding zit.

   

   

   

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »